Det flydende fotoskjul ver. 2.0

  Posted in Naturfotografering on

  by lpb

  ,

Det flydende fotoskjul ver. 2.0

Man vil – også som naturfotograf – gerne være i øjenhøjde med sine motiver. Det er en udfordring der ikke bliver mindre med alderen 🙂

Jeg har før arbejdet med at komme i øjenhøjde med fugle på vandet. Og nu er jeg nået til version 2.0.

Jeg holder af at bygge ting, så det er jo en herlig kombination af “lyster”.

Denne gang har jeg bygget det af kloakrør og en gammel camo fra et “enmandsskjul” der brød sammen. Selve konstruktionen er altså mere eller mindre købt i “Biltema”.


En af erfaringerne med version 1.2 er at jo lavere profilen bliver, jo bedre. Så denne gang er det lavet, så der kun er plads til mit hoved og hænder under camo’en.

Så een eller anden dragt er nødvendig. Først købte jeg en tørdragt brugt på DBA. Den var utæt. Samme gut havde een til, som så blev sendt. Den var gudhjælpemig også utæt. I al den ærgelse og senden frem og tilbage, kom jeg til konklusionen, at en våddragt måske var løsningen.

Den blev fundet hos Divecenter.dk på Strandboulevarden i København. Indehaveren Lamberto gav en rigtigt fin betjening med mange gode fif’s og jeg fik lov til at prøve dragten inden køb. Det bælte vi var enige om var nødvendigt, viste sig ikke at være det, og jeg fik lov til at returnere uden problemer.

Afsted til Furesøen og teste – efter 2 fails med utætte dragter.

Men denne gang virkede det 😀

Dragten fungerede fint, med en opdrift der var lige tilpas. Der var ikke så meget at tage billeder af, men jeg fik skudt det der var.


Nu glæder jeg mig til at glide ned gennem Susåen – fantstisk 😀

Update.

Første rigtigt tur i dag den 20/4 2017 – alt fungerede perfekt, men der skal svømmefødder til. De er bestilt 🙂

Det er taffeland øverst og gråstrubet lappedykker nederst …

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *